June 04, 2014

Tutorial shawl pashmina #easy



Assalamualaikum

hari ni aku nak share dgn hangpa semua tuto yg senang gila tahap babun! er tak la sampai tahap cam gitu 
tapi Insya Allah semua boleh buat, Insya Allah (ノ ̄ー ̄)ノ actually idea aku nak buat entry ni adalah drpd
gift from my friends/sahabat sebab aku pindah sekolah

give a big clap to: mimi, abil, hajar, aida, athirah & iffah (malini, aisyah, sarah tulis something in the
card) they give me a very comfy pashmina! :] some of my friends/sahabat give me card too! hoho u guys
are just so sweet (^3^)


mana shawl? 
ade, dekat bilik. malas nak ambik hoho gmbr aku pakai adela (╯3╰) nanti aku tunjuk hehe

 TEKAN GAMBAR AND ENJOY!

style 1

style 2


self reminder too :)

As a woman/girl, kita ni memang suka bergaya. but! ade satu spesis ni (like me) yang mepunyai sikap 
malas pakai shawl and so on. memang nak bergaya tapi.. kau tahu, malas. betapa malas nya aku! ಥ‿ಥ

kadang - kadang masa tengah try sesuatu style yang memang trend habis, tetiba tak menjadi. then apa lagi, guna kuasa atom pi terus ambik tudung sarung pastu blah. 


girls be like:
EXPECTATION

REALITY

so camtu la. nah hasil aku pakai.

ikut style 1

aku try juga style 2 but malas nak upload gambar :p hehe kbye eh jap some pics are from google!

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad.

20 comments:

  1. Awak pakai bawal confirm comel ><

    ReplyDelete
  2. dalam bergaya syariat islam jangan dilupa :)

    ReplyDelete
  3. Haha , sama je macam ekin .. suka jugak bergaya , nak pakai shawl macam macam , pastu malas .. wakakaka .. nak lilit sana sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak kita ade jodoh lah hahaha XD

      Delete
  4. amboihhhh.... buat tutorial shawl dah adik ni.. jom buat tutorial bawal macam shawl pulak.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana mana mana..?? heehehehheeh :p

      Delete
    2. http://nisflox.blogspot.com/2014/04/tutorial-bawal-jadi-shawl-labuh.html :D

      Delete
  5. tak pernah pakai pashmina T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. its okay. shawl biasa pun tak apa :)

      Delete
  6. Hahaha same goes to me. Em emm. Punyalah beria nak trykan pakai shawl pasmina ni. Beria tegok tutorial bagai. Dah ikut tapi dada tutup belakang pula singkat. Aishhh. Last-last sarung je tudung sarung. Senang. Hahaha XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? ya Allah mmg geram gila bila belakang singkat.

      Delete
  7. tak larat nak try dah :D pakai sarung je lah senang fufufu XD

    tapi baguslah belajar nih ada effort ^___^ ahaha

    (tudung bawal paling susah nak carik yg tak jarang ) XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. tudung bawal kanggaroooooo paling jarang. kebanyakan nya lah :)

      Delete
  8. selalu pakai wideshawl je tp kadang bila belit tak jadi jugak. dh kurang pakai tudung bawal sebab nak kena iro tu yg malas tmbah pulak bila lewat nk gi kelas iron tudng tak menjadi pulak mmg boleh buat mood rosak sepanjang hari hehe :D

    ReplyDelete
  9. 안녕하세요! This is twinscraftlife. We are handcrafters! pls visit our blogshop~ We sell handmade bags, pouch, phonecase, bookmarks, notes and many more! 감사합니다~ 꼭오세요~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete