June 01, 2014

pindah sekolah


Assalamualaikum

27.5.2014 -  last day at SMKPP14(1)

kenapa aku kena pindah sekolah?
sebab abang nak tukar aliran.

pindah mana?
SMKPP16(1).

a-a-aku dah boleh imagine what's gonna happen there (≧Д≦) of course i have to find/search for a
new friends huhuhu sudikah awak menjadi sahabat saya? #cave Adakah awak akan terima saya
seadanya?

excuse me, mah parents should know that im an awkward person and not friendly at all. just little.
sometimes i bertukar poweranger yg creepy + kawaii (」・ω・)」


heh dont make dat face! u just jeles of me, dont ya? (/・ω・)/ admit it. u jeles kan? kahkahkahkah

ayat cliche yg ppl always ask us when we pindah:
kenapa kau nak pindah? ლ(◉◞⊖◟◉`ლ)
pindah mana? 
jangan la pindah(◞‸◟)
taknak kawan kau *but still sedih sbb kita pindah*
take care 
jangan lupakan kitorang tau! (T^T)
cari kawan yg baik tau! 

nah! 1 pic untuk hangpa semua

le classmates

ada kawan yang menangis. oh so sweet =] terharu doh! btw should i do kerja rumah yang cikgu bagi? 
erm taknak lah. im busy this school holidays hoho *mata pandang atas, tangan ke bahu* kbye

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad

p/s: ade tak tips untuk bersedia nak masuk sekolah baru? tq

edit@2.6.2014

24 comments:

  1. haha. sian anis. dont worry. sekolah baru pon masih sekolah jugak. bukan kandang ghimau. hehehe. Nanti sekolah baru cari kawan elok-elok yea. tu penting! Salah cari kawan banyak kemungkinan boleh jadi in future. all the best anis! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe paling takut nak mencari kwn yg baik and nak fit dlm kelas. insya Allah

      Delete
  2. sedihnya bila kena pindah skola.. nnti masuk skola baru carilah kawan2 baru. kalau kita ramah sekejap je nk dpt kawan baru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah anis bertukar jadi peramah :p ngee

      Delete
  3. wahhh...mesti nebes gila kan :D dont worry be strong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best? waduh merana doh! insya Allah i'll be strong :)

      Delete
  4. be strong dik. masuk sekolah baru kena banyak senyum kt orang jgn diam je. gi tegur2 la kawan2 kelas tanya apa yg patut. akak dlu macam tu jugak rasa lonely awkward tapi semuanya berjalan lancar ^_^ gudlucks

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah. tq for the support! :D

      Delete
  5. Hai anis :) akak pro dalam bab-2 pindah sekolah ni. Haha. Serious. Akak ada 3 buah sekolah menengah dalam life akak. Hmm. Memang awkward kalau pindah sekolah baru. Nak accept surrounding baru, cikgu baru and paling penting kawan baru, right? Masa akak baru pindah, almost 2 weeks akak alone without friends tambah plak life kat asrama. Rasa mcm nak nangis doe! Tapi after that, lepas bergaul dgn kawan baru a.k.a kawan sebelah dlm kelas, it gonna be fine my dear :) tabah kayy. Tak susah nak dapat kawan baru. Just smile and say hi to everybody. Lama-2 okay laa tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. woah.. 3 sekolah tu beb. mesti susah nak cari kwn lagi2 duduk dekat asrama. ya Allah anis boleh bayangkan merana 2minggu tanpa kwn T^T okey kite smile byk2 smpai nmpk gigi.

      Delete
  6. anis kena peramah sikit lah baru senang nak dapat kawan baru :)

    ReplyDelete
  7. hai nis. hehe. buat dont know je. akak pun pernah kena pindah sekolah. biase laa mule2 masuk sume orang pandang pelik. lame2, orang akan tertarik nak kenal kita haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai akak :D ok. nanti anis buat muka blur je hohohee insya Allah

      Delete
  8. seumur hidup, saya tak pernah pindah sekolah.. seriously haha

    ReplyDelete
  9. goodluck, ;). May Allah bless you. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik lisa. may Allah bless u too!

      Delete
  10. jangan sombong, nanti tak ada kawan. manis-maniskan muka dengan senyuman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah :D thanks for support

      Delete
  11. Macam mana sekolah baru sekarang ni ? Best tak ? Hohoho akak tak ada pulak pengalaman pindah2 sek ni. Macam best je. Hihi, Semoga Allah temukan dengan sahabat yang pimpin dirimu kesyurgaNya. Aamiin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas cuti ni baru pindah. insya Allah semua baik2 belaka lah :) amin

      Delete