April 04, 2014

Redha.



Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang :)

flight MH370 ended in the southern Indian Ocean. Its happen like that. Innalillahi wa inna ilayhirajiu'n. To family, friends and evryone. stay strong!

Redha and husnuzdon in every situation. we try our best to find them. we try. we try really hard :) semua ini tanda kebesaran Allah! we have to accept it.

MH370

fyi kerajaan kudeta haram Mesir telah menjatuhkan hukuman mati to 529 penyokong Presiden Mesir yg sah Dr. Mohammed Morsy. Antaranya adalah Mursyidul Am Ikhwanul Muslimin sendiri and Dr. Mohammed Badaie
Dan jangan sekali-kali engkau menyangka orang-orang yang terbunuh (yang gugur Syahid) pada jalan Allah itu mati, (mereka tidak mati) bahkan mereka adalah hidup (secara istimewa) di sisi Tuhan mereka dengan mendapat rezeki;

Al-Imran ayat 169
Ya Allah, tabahkan lah hati mereka. Berbahagialah kamu dengan gelaran Syahid wahai Mujahidin. janji Allah SWT itu benar! Allahuakbar! Allahuakbar! Allah always be with you, wahai para Mujahidin!


This maghrib, aku ternampak kucing tgh makan, but makanan tu mcm ade sayap. dtng dekat2 nmpk la anak burung. terus pukul kucing *pukulan manja* ambik burung tu. 

check. hidup lagi. so aku try terbang kan die. tgh nak terbang tu, suddenly kucing tu terus tangkap. then aku tolak die. try nak terbangkan but i can't save that bird. 

Mata die terbeliak. Nafas tercungap - cungap. I cant do anything :( lastly, aku tanam.

10 comments:

  1. Semuanya ada hikmah setiap apa yg berlaku... dan janji Allah itu pasti bahawa Islam akan menang,, setiap yang hidup juga akan mati.. 529 itu syahid insyaAllah,, kita juga akan mati dan semoga mati kita dalam keadaan yg baik dan dalam keadaan beriman..

    ReplyDelete
  2. burung tu mati? kesiannya T^T

    ReplyDelete
  3. Kejamnya kucing tu. Lumrah hidup seekor carnivor. Tsk.. Tsk.. Tsk.. :'(

    ReplyDelete
  4. entry ni sedih betul. aghhh sedih. redha. T___T

    ReplyDelete
  5. nenek wan kata jangan ambil apa yang berada didalam mulut pemangsa sebab itu rezeki dia...smuanya dah tertulis...nenek wan cakap lha :P

    ReplyDelete
  6. Kesiannya :'(
    Sad entry T_T

    Moga dirahmati Allah selalu.

    http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/ Cerita seram di sini ^^ Komen

    ReplyDelete