April 27, 2014

Tutorial wide shawl #easy

Assalamualaikum

khamis lepas (24.4.2014) aku beli wide shawl dekat senior form5. RM10 je! ya Allah murah tu beb. 
akak tu suruh masuk kelas dia tapi.. segan la xD akak tu terpaksa la ambik beg yg dipenuhi oleh wide shawlsss tu keluar. aku sengih je la :p dalam beg tu semua printed wide shawl. NO PLAIN! T___T *bersyukur!*

aku cepat2 masukkan semua wide shawl dlm beg, ambik yg berkenan, bayar 
pastu lari macam ternampak hantu sebab aku nampak cikgu! 

design yg aku ambik

tuto yang aku ikut :)


hasilnya!

senang kan? tak kisah la style macam mana, as long as it cover our chest! =D okay bye.

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad! 

April 19, 2014

tutorial bawal jadi shawl labuh

Assalamualaikum

siapa ade acc instagram?! sep! acctually aku sudah jatuh cintan sama itu shawl! xD wth? *sangatlah kuno dlm berhias* hahaha aku tengok ramai pakai, nampak comei je.. jeles siot! lagi lagi wide shawl. ya Allah! design dia lawa sgt..

one of my fav 

and of course cara pemakaian die absolutely easy! tapi apalah daya seorang pelajar form 2 yg selalu menghabiskan duit dgn membeli jajan di ko-op :p

Tutorial Tudung Bawal Dijadikan Shawl


i dunno how to put youtube video at here so here u go. boom! tekan link di atas. nah aku tempek gmbr


ape yang aku tahu, aku takkan istiqamah pakai shawl. oh yeah but why? sebab
hati remaja ni senang berubah. 
awal tahun 2014 aku mmg nak giler pakai tudung labuh kat sekolah. masa nak beli barang sekolah, aku bagitau dekat mak nak beli tudung labuh tapi tak bagi! hati ini hancusss berkecai xD 
masa keluar pi jalan2 aku pakai bawal 60 bidang. but now, i dah tak pakai. aku nak istiqamah pakai tudung biasa dulu. pastu baru berubah slow slow.

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad!

April 13, 2014

math-o-mati-cs

Assalamualaikum

rabu (9.4.14) lepas, aku menangis T__T
sebab, aku tak boleh solve mathematics problems.

when cikgu mengajar, i focus. i try but aku langsung tak faham. even when kawan explain tetap
blur. lepastu tetiba cikgu cakap
"anis kamu kene jawab satu soalan hari ni, sebab cikgu tengok kamu mcm blur"
"oh, ok cikgu"
"jawab soalan praktis ni. cikgu bukan kata kamu blur mcm tu, tapi cikgu tengok kamu sorang je yg mcm tak faham. abang kamu pun kata"
lepastu aku pun tgok praktis yg cikgu suruh buat. ulang soalan tu 3 kali. still tak boleh faham.
"anis kamu okey tak?"
"ok cikgu"
cikgu pergi dekat tempat aku. kawan yang duduk depan cakap
"takpe, biar athirah tolong"
cikgu tanya lagi
"anis kamu okey tak?"
"saya okey cikgu"

masa tu menitik jugak air mata. hoho cengeng! athirah (budak yg offer nak tolong) nampak
aku dah nangis. cikgu blom nampak lagi. aku suruh die shushhhh jgn heboh but bila cikgu pandang
muka aku, terus die cakap
"jangan la nangis. okey, cikgu mintak maaf sebab cikgu kata camtu"
cikgu tanya, mana yg aku tak faham. aku ckp semua! muehehe bermulanya sesi persekolahan,
aku langsung tak faham satu hapak cikgu ajar. so, cikgu offer if ade free time jumpa cikgu.
insyaAllah :)

HAHAHHAHAA I CAN'T STOP LAUGHING :'DDD
HAHAHAHA i can't stop laughing! :'D

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad!

p/s: ade tak tips untuk improve math skills? :)

April 04, 2014

Redha.



Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang :)

flight MH370 ended in the southern Indian Ocean. Its happen like that. Innalillahi wa inna ilayhirajiu'n. To family, friends and evryone. stay strong!

Redha and husnuzdon in every situation. we try our best to find them. we try. we try really hard :) semua ini tanda kebesaran Allah! we have to accept it.

MH370

fyi kerajaan kudeta haram Mesir telah menjatuhkan hukuman mati to 529 penyokong Presiden Mesir yg sah Dr. Mohammed Morsy. Antaranya adalah Mursyidul Am Ikhwanul Muslimin sendiri and Dr. Mohammed Badaie
Dan jangan sekali-kali engkau menyangka orang-orang yang terbunuh (yang gugur Syahid) pada jalan Allah itu mati, (mereka tidak mati) bahkan mereka adalah hidup (secara istimewa) di sisi Tuhan mereka dengan mendapat rezeki;

Al-Imran ayat 169
Ya Allah, tabahkan lah hati mereka. Berbahagialah kamu dengan gelaran Syahid wahai Mujahidin. janji Allah SWT itu benar! Allahuakbar! Allahuakbar! Allah always be with you, wahai para Mujahidin!


This maghrib, aku ternampak kucing tgh makan, but makanan tu mcm ade sayap. dtng dekat2 nmpk la anak burung. terus pukul kucing *pukulan manja* ambik burung tu. 

check. hidup lagi. so aku try terbang kan die. tgh nak terbang tu, suddenly kucing tu terus tangkap. then aku tolak die. try nak terbangkan but i can't save that bird. 

Mata die terbeliak. Nafas tercungap - cungap. I cant do anything :( lastly, aku tanam.