February 06, 2014

Fat talk.

Untitled | via Tumblr

a few days ago, there is me. Mintak makanan satu persatu daripada my lovely cutely friends *mata ke atas, tangan ke bahu. bleh termuntah bila puji diorang haha* bila dah landed atas kerusi, syok la mkn semua benda yg aku dok kutip2 kat kwn ((ni masa before kokurikulum)) tetibe ade sorang minah ni tegur aku.

budak: wei, kau byk mkn kan?

aku: *tunjuk muka blur* err, kau tuh pun sama. mkn byk jugak .

budak: mana der. aku mkn skit je.

Dalam byk2 hamba Allah dekat situ, aku jugak die tegur. ((Idk why this specise still alive)) Mcm la aku sorang je yang suka kutip/mintak sedekah/sengaja nak sakitkan hati kwn :P/beramah mesra/gurau manja mintak mknan ngan kwn. Astaghfirullahalazim. 

Then ado lagi, bila aku nak balik kampung mesti aku rasa mcm.. err x nak la, x best la, because mak sedara aku yg badan kecik tuh mesti ckp mcm 

" eh anis dah besar skit la " 
" anis mcm buncit " 
" montel! "

I mean wadahel men? just why? aku tahu korang jeles sbb badan aku gebu and comel ((perashaann!)) tapi tak yah la duk hina kami cenggini. Sedih tau ((gedik siaa :P)) it's effects me a lot. Like sometimes I skip meals, stress, despressed, scared and what everr that make me feel wanna kill myself.

Words are so so so hurt you know. Like someone stab in front of you. Ouch Dude! it's hurt. really. no joke. 

come on, pleasee jaga mulut tu baik2. Husnuzdon every single time. If korang jumpa budak badan besar ((ehem i mean gemuk or something that you like to call them)) don't say like

" eh, orang tu gemuk la hihihi " *sambil buat muka comel* 

eee gedik siaa! Jgn ckp ape pun pasal die even korang sebut dlm hati. Klu 'ter-sebut'?? cepat2 istighfar. Astaghfirullahalazim. sampai situ je la aku meluahkan rasa benci aku terhadap makhluk2 mcm. May Allah guide us at the right path. In sya allah. Assalamualaikum w.h.t

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad ♡ (spread the love)

6 comments:

  1. saya cukup tak suka bila ada orang kutuk fizikal orang lain. Tu semua Allah yang cipta, bila kita kutuk diorang macam kita kutuk ciptaan Allah je.. -_-

    ReplyDelete
  2. hahaha...jangan kesah sangat dorang tu...maybe dorang nak bergurau tp dorang tak faham apa perasaan org :D buat donno je kat dorang tu :D heee

    ReplyDelete
  3. salam..ayu singgah blogwalking di sini... ada masa nanti singgah la ke blog ayu...ayu ade buat segmen bloglist..sudi2kan lah join ye...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/02/segmen-bloglist-istimewa-ayuinsyirah.html

    ReplyDelete