February 22, 2014

Headphon baru tak boleh guna!?




*straight to the point* 21/2/2014, Friday. mak nak beli laptop dekat the mines. aku pun excited gila2 la sbb mana pernah jejak dekat shopping mall yg besar gedabak tu! aku nak sgt beli headphone.

bila dah sampai the mines, rasa mcm nak golek golek dekat situ and jerit "wei, korang! aku dpt jejak kaki dekat the mines!" (budak paling jakun-nah) 

Lost in Paradise | via Tumblr

Peeerrgghh, byk pilihan wo! aku pergi satu kedai ni. harga ok, warranty sebulan (barang tu tiruan kot so, cpt rosak. maybe hihihi) Masa tengah kluar dari the mines tetibe headphone dgr sebelah and x jelas langsung!

aku : ma, apsal dgr sebelah je
mama : habistu tadi dgr ke x?
aku : dengar ma, anis dengar sgt2

apelagi, pergi la masuk the mines nak tukar. Bila dah sampai dekat kedai, test lagi sekali, bleh dgr plak. aik?! and im like for god sake why? why?! masa dlm perjalanan kluar drpd the mines, aku try lagi sekali and tak dengar jugak!  *middle finger* *i wanna go to another world huhu*

💙❤️

Damn you! you son of electrics stuff .. i don't care! shame on you bij! shame on you! mak aku kata benda tu sebernanya bkn rosak but tak sesuai dgn phone aku. why is this happening to me tsk tsk tsk im just a normal girl *menangis smpai meleleh hingus*


aku baru perasan kat situ tulis
 for smart phone, ipod, ipad. senang citer, apple product *fish you!* 
then aku citer la dekat kwn aku yg guna iphone.die tak sure nak beli ke tidak. tgh pokai T^T korang nak beli headphone tu? mana nak tahu kwn aku x jadi beli? please comment so, i can know that you interested with da headphone

Were all a little mad here  | via Tumblr

p/s: ade sesiapa yg baik hati gila nak sponsor earphone/headphone yg sesuai dgn brand samsung? aku x kisah mcm mana rupa die tapi boleh digunakan.
pm me at facebook - Anis Aisyah (ecewah suka hati aku je suruh korang bagi kahkahkah xD) 
Pretty much | via Tumblr

Assalamualaikum w.h.t

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad ♡  (spread the love)

February 15, 2014

Padah tutorial follower widget, blog hilang.




Let It Go

Aku perasan some bloggers risau diorang tak follow blog aku sbb aku tak letak follower widget ((aku tahu blog aku hawtt agagaga)) So, dgn bersusah payah aku pon search dekat Mr. Google yg muka jambu tu. Ade la tuto yg sesuai untuk blog ni, well pengguna blogskin katakan :p

Lepas 40 mint lebih camtu, tuto tu x menjadi *gelabah hang tau dok* dah la aku tak terfikir nak save dulu code blog den. and lepas beberapa mint baru jumpa balik code yg shomel comel tu. Alhamdulillah. mmg nervous masa tu.

And i'm like feed up la. takde satu tuto pun menjadi. lepastu akk syaz tgh blog walking dekat blog aku. then, aku pun nak balas balik. Pastu aku baca TERnampak *baru perasan kahkahkah* dekat atas sekali tu, die tulis 'Personal, Tutorial And Guitar' haha guitar ke? ((hmm die letak header guitar besar gedebak)) im like

Untitled | via Tumblr

Apo lagi. aku pun mintak tlong akak syaz yg comel lote tu :p *kembang le tu* Alhamdulillah Allah permudahkan urusan den. ((applause, tepuk skit)) Sesiapa yg tgh mencari tutorial follower widget. tekan sini. Andd tak lupa juga kepada akak aida yg ayu :p *ececeh kembang le tu* sesiapa yg tgh mencari untuk betulkan tarikh & masa tekan sini. Aku sekarang tgh dlm mood 'edit blog' hehe Assalamualaikum w.h.t. 


Anna ❤️ | via Tumblr

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad ♡ (spread the love)

p/s (1): aku ade menang giveaway dari blog nurina, hannnann top up RM5 and monsterr bawal pelangi. But bawal tu belum dpt lagi T^T

p/s (2): ade org tu kaan, die kaan promote kita *bajet bajet bajet* ehehe ni hah syara yg tiba2 promote. I think i have a heart attack~ bila baca entry die hehe of course kembang sekembang nya. kalah bunga matahari wehh

p/s (3): kau dah tepuk tgn ke blom? pastikan kau tepuk. klu tak aku akan kacau kau masa tido! kahkah and then ambik laptop, baju, hp, buku, all that kind of stuff. shopping sakan la aku! btw sori sbb entry panjang giler.

Untitled | via Tumblr

February 08, 2014

Sleep.



Untitled

Everyone love to sleep right? Klu tido dekat rumah mmg ganas gila but dekat public? boleh tido tapi cover la skit jgn smpai kepala tu landed dekat bahu org lain. Hehe sebernanya kejadian seperti ini sudah pun terjadi kepada ku. Ayat gramatis gitu hoho
Every morning you have two choices : continue to sleep with dreams or wake up and chase them.
Semalam, ((jumaat | 7.2.2014)) ade merentas desa. Masa nak balik, aku naik van. Ya Allah! masa tu mmg mengantuk giler. Aku pun tido kejap. Then bila van belok, kepala aku ter'landed' dekat bahu bdk lelaki ((sekolah rendah)) sebelah aku. 

Untitled

That time, mmg aku shy shy shy shy shy cat sgt! klu boleh nak je aku kluar drpd van. sanggup jalan kaki! 

Aku: dik, sori tau *bersalah gila*
budak: *senyum manis. manis ke? boleh la. cover marah la katakan hoho*

Haish, klu aku jadi budak tu mesti aku buat muka masam . Astaghfirullahalazim. Aku pun tutup muka then, pandang tmpat lain. Aiseymen! Assalamualaikum w.h.t

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad ♡ (spread the love)

February 06, 2014

Fat talk.

Untitled | via Tumblr

a few days ago, there is me. Mintak makanan satu persatu daripada my lovely cutely friends *mata ke atas, tangan ke bahu. bleh termuntah bila puji diorang haha* bila dah landed atas kerusi, syok la mkn semua benda yg aku dok kutip2 kat kwn ((ni masa before kokurikulum)) tetibe ade sorang minah ni tegur aku.

budak: wei, kau byk mkn kan?

aku: *tunjuk muka blur* err, kau tuh pun sama. mkn byk jugak .

budak: mana der. aku mkn skit je.

Dalam byk2 hamba Allah dekat situ, aku jugak die tegur. ((Idk why this specise still alive)) Mcm la aku sorang je yang suka kutip/mintak sedekah/sengaja nak sakitkan hati kwn :P/beramah mesra/gurau manja mintak mknan ngan kwn. Astaghfirullahalazim. 

Then ado lagi, bila aku nak balik kampung mesti aku rasa mcm.. err x nak la, x best la, because mak sedara aku yg badan kecik tuh mesti ckp mcm 

" eh anis dah besar skit la " 
" anis mcm buncit " 
" montel! "

I mean wadahel men? just why? aku tahu korang jeles sbb badan aku gebu and comel ((perashaann!)) tapi tak yah la duk hina kami cenggini. Sedih tau ((gedik siaa :P)) it's effects me a lot. Like sometimes I skip meals, stress, despressed, scared and what everr that make me feel wanna kill myself.

Words are so so so hurt you know. Like someone stab in front of you. Ouch Dude! it's hurt. really. no joke. 

come on, pleasee jaga mulut tu baik2. Husnuzdon every single time. If korang jumpa budak badan besar ((ehem i mean gemuk or something that you like to call them)) don't say like

" eh, orang tu gemuk la hihihi " *sambil buat muka comel* 

eee gedik siaa! Jgn ckp ape pun pasal die even korang sebut dlm hati. Klu 'ter-sebut'?? cepat2 istighfar. Astaghfirullahalazim. sampai situ je la aku meluahkan rasa benci aku terhadap makhluk2 mcm. May Allah guide us at the right path. In sya allah. Assalamualaikum w.h.t

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad ♡ (spread the love)