January 30, 2014

Jom beli seluar!




Actually, aku nak cerita pasal kehilangan seluar ((mahal doh)) Well sape2 yang masuk pandu puteri, wajib pakai seluar sekolah rendah. But nasib baik sekolah aku tak paksa suruh beli cepat2. Hujung bulan February ni baru cikgu ambik tindakan. Aku pun macam huh whatevar dgn muka blur. 

Budak sekolah of course dapat RM100 kan? Aku guna duit tu. Gila ape guna duit sendiri/duit parents. Pokai la keluarga den. Lepas dah dapat tuh pergi la Warta ((sape2 yang duk sekitar bangi, mesti tahu)) kat situ barang die murah giler ((promote kejap)) 

Bila dah beli seluar, aku berkenan nak pakai tudung bawal hitam ((budak jakun-nah)) Dah beli semua barang2 aku balik la, takkan nak duk bertapa kat sana. lol

2 hari kemudian, baru aku perasan yg aku tertinggal seluar dekat kedai tudung. Muka aku pun dah berkerut seribu. Bagitahu la kat parents aku. Nasib baik diorang tak marah ((alhamdulillah selamat aku)) Memang aku nervous giler2 if tak dapat jumpe balik.

Parents aku pi Warta duk cari benda alah tu. Maghrib baru balik. Alhamdulillah jumpa. Mak aku citer die buat pengumuman then ade Mat Bangla ni kasi balik. Ade jugak manusia yg baik dlm dunia ni lagikan? Susah sgt nak cari. 

So, the moral of the story is korang jgn cepat judge org. Kot2 Mat Indon/Bangla tu ade hati yg murni ke. Mana nak tahu kan? Husnudzon ok? [Self reminder too] Assalamualaikum w.h.t

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad ♡ (spread the love)

3 comments:

  1. betul,
    ada je yg baik :D
    Jgn racist eheheh

    ReplyDelete
  2. sifat keprihatinan msti ade dlm dri mnusia.. jgn judge org dgn pndangan yg buruk.. reminder utk dri sy juge.. :)

    ReplyDelete