January 18, 2014

Braces mahal.






Most of bloggers yang update blog pasal braces mesti tengah pakai braces/nak pakai/doktor tak rasmi ((orang yang sengaja/becita - cita tinggi nak jadi doktor)) haha tapi aku ni lain. Bloggers yang berangan nak pakai braces. Well this is life~ tak semua orang hidup mewah. Mak kerja goverment but bapak kerja sendiri. Jumlah gaji diorang apabila 'digabungkan' adalah RM8 000 Alhamdulillah rezeki tu still ada :)

Bagi aku RM8 000 tu tak banyak mana pun. Bukan tak reti nak bersyukur tapi itulah realiti. Nak bayar semua bil and hutang. selebihnya untuk family. Siblings ada 6, tambah dgn parents..jadilah 8.

I was wondering..how about i kumpul duit sampai RM300 then buat braces  muehehe korang jangan panik! aku pasang braces dgn kerajaan hehe rilek la ((sanggup tunggu sampai beruban and berjanggut)) RM4 000 - RM5 000 belum tentu dapat kumpul dalam masa 4 years.  Aku ingat masa dalam setahun aku akan puasa demi braces and barang keperluan yang lain ((in sya allah))


Mesti korang terpikir " kenapalah budak ni obses sangat ngan braces " sebernanya itu adalah kerana faktor susunan gigi aku yang macam pagar yang tak siap! Kan kalau orang pasang pagar tersusun tapi yang ni tidak. Korang boleh intai orang dalam rumah ((nampak aurat aumm sexy haha)) byee Assalamualaikum w.h.t

Allahumma Solli 'Ala Saidina Muhammad  ♡ (spread the love)

2 comments:

  1. terbaiklah... ada org nampak comel pakai gigi besi ni...

    ReplyDelete
  2. Semoga cita-cita adik anis tercapai. Hihi

    ReplyDelete